ריבת אשכוליות

_________________________________________ _____________________

שלום וברוכים הבאים לבלוג שלנו, שבו אנחנו משתפים במתכונים שנראים לנו כיפיים.
אתם מוזמנים לענן התגיות משמאל למטה, שיוציא אתכם לסיור טעים במתכונים, וכמובן מוזמנים גם לדבר איתנו.
אם עוד לא עשיתם את זה, אתם יכולים להירשם לקבלת עדכונים למייל מצד שמאל למעלה או להירשם ל
רסס שלנו ולקבל עדכונים עד הבית.
וכמובן יש גם את דף הפייסבוק שלנו.
___________________________________________________ ___________

פייי, איזו הזנחה שיש פה. קורי עכביש מימין, פירורים על השולחן, ואפשר כמעט להריח את שאריות הכוסברה. ככה זה כשאחד מיושבי הבית טרוד בעבודה כל היום (כשהוא נמצא שם) וכל הליל (כשהוא לא) ויושבת הבית השנייה טרודה בלהיות סוציאליסטית מבולבלת ולנוע בין בלוג אחד לבלוג שני לערבי הרצאות ללהיות סופרת (מה אתם יודעים, בערך שמונים אחוז מהספר הבא כבר כתובים, מי היה מאמין).
כדי לחזור לעניינים, שני דברים: הראשון, בלוג מקסים מקסים מקסים שנקרא Food in Jars, שכשמו כן הוא, עוסק באוכל בצנצנות. בבית שאני באה ממנו לא כבשו כלום, ועל כן כל פעם שיושב הבית מעקר צנצנת, מכניס לתוכה ירקות וחומרי שימור, ופותח אותה כמה זמן אחרי כדי לגלות לימונים כבושים מושלמים או מלפפונים או כרוב או סלק או מה שזה לא יהיה, או בכל פעם שהוא פותח את מעבד המזון והריח של קרם הפלפלים שלו מתפשט בחדר, אני מעריצה אותו קצת יותר. הבלוג הזה נולד בדיוק מאותה הערצת צנצנות, אני חושבת.
הדבר השני הוא מתכון. בדיוק נגמר החורף, וזה זמן מעולה לקנות אשכוליות בזול ולזכור את הטעם המריר שלהם גם בקיץ. המתכון מכוון ליצירת ליטר ריבה. זה קצת הרבה בשבילנו, אז אנחנו הולכים לעשות חצי. המתכון והתמונה של "אוכל בצנצנות".

איזה כתום מעולה

רכיבים

  • 8 אשכוליות אדומות גדולות (בערך שני קילו)
  • 2.5 כוסות סוכר לבן

אופן ההכנה

  1. מתחילים בחשיפת האשכולית. חותכים את הקצה העליון והתחתון, ואז מקלפים מהקוטב הצפוני ועד לדרומי. כאשר האשכולית חשופה, מוציאים את בשר האשכולית מהקרום
  2. אוספים את בשר האשכולית והמיץ שלה בקערה גדולה. אפשר גם לאסוף את הגרעינים ולשים אותם בחיתול גבינה, לשימוש בבישול הריבה, משום שהפקטין בגרעינים מסייע בהקרשה. אנחנו כנראה לא נעשה את זה
  3. מעבירים את האשכוליות לסיר גדול ומוסיפים את הסוכר ואת גרעיני האשכולית בחיתול (אם משתמשים). מערבבים עד שהסוכר מתחיל להיעלם.
  4. מגבירים את האש לגבוהה ומביאים לרתיחה. מבשלים בטמפרטורת בעבוע, תוך ערבוב מתמיד, עד שהריבה עוברת את מבחן הצלחת (מכניסים צלחת למקפיא כשמתחילים לבשל. ברגע הנכון מוציאים, מניחים עליה כיפה של ריבה, ואם היא מתקרשת והופכת לא-נוזלית, היא מוכנה)
  5. מוזגים את הריבה לצנצנות וסוגרים אותן. מחזירים את הצנצנות לאמבטיה של מים רותחים לעשר דקות
  6. מוציאים את הצנצנות ומניחים להן להתקרר על מגבת מטבח


One Comment

  1. Adi batdoda wrote:

    "aba pickles melafefonim at home, and always gets insulted when I like better the melafefonim from the makolet"
    - Yehuda Atlas

כתיבת תגובה

Comment Spam Protection by WP-SpamFree

דברים שיושבת הבית עושה: | הרצאות קצרות - 12 דקות בחברות |